Sunday, January 8, 2012

SIARAN LANGSUNG LEE CHONG WEI VS LIN DAN 8 JAN 2012 FINAL TERBUKA KOREA.


SIARAN LANGSUNG LEE CHONG WEI VS LIN DAN 8 JAN 2012 FINAL TERBUKA KOREA. Pertembungan final terbuka Korea membabitkan Datuk lee Chong Wei dan Lin Dan hari ini, menjadi pentas terbaik jaguh badminton negara kita ini untuk meraih suntikan semangat dan moral awal ke atas seteru utamanya itu. Juara Dunia empat kali yang diberi jolokan Super Dan itu dilihat sebagai ancaman utama kepada impian memburu pingat pingat emas pertama bagi dirinya di sukan Olimpik 2012.

Datuk Lee Chong Wei layak ke final selepas menumpaskan pemain muda dari China , Du Pengyu 21-8,21-13. Sementara Lin Dan pula bagi tiga perlawanan pertama terpaksa berhempas pulas dalam permainan tiga set Namun pada perlawanan separuh akhir kelmarin mudah menjinakkan  pemain dari Jepun Sho Sasaki 21-16, 21-14. Diharap pembukaan tahun 2012 ini memberi satu petanda baik tentang kebangkitan Datuk Lee Chong Wei seterusnya berjaya mencapai impian memenangi pingat emas di sukan olimpik kelak.


Jika diikutkan pada jadual perlawanan di atas,  sekarang sedang berlangsung perlawanan pertama man double dan perlawanan menemukan Lee Chong Wei vs Lin Dan adalah perlawanan ketiga. Jadi kita boleh saksikan siaran langsung Lee Chong Wei vs Lin Dan jam 2.30ptg melalui saluran Astro 811.

No comments: