Friday, May 4, 2012

SAMSUNG GALAXY SIII | SPESIFIKASI SAMSUNG GALAXY S3






SAMSUNG GALAXY SIII | SPESIFIKASI SAMSUNG GALAXY S3. Salam sahabat dah lama tak update blog, time berkesempatan ni aku nak perkenalkan satu lagi model smartphone keluaran Samsung iaitu samsung Galaxy SIII, macam dijangka inovasi dan teknologi dalam dunia IT khususnya yang melibatkan smartphone ni tak terkejar kalau kita nak follow, kecuali kepada mereka yang berduit...

kepada mereka yang berminat untuk mendapatkannya jom survey dulu spec SIII ni..apa kelebihannya berbanding SII. Spec ni aku dapat dari sini, SIII dah dilancarkan di LONDON, untuk pasaran Malaysia belum pasti lagi bila.
  • Saiz skrin: 4.6 inci, HD Super AMOLED Plus, kini dipanggil sebagai YOUM.
  • Kamera belakang: 12 MP dengan Flash LED.
  • Kamera depan: 5MP, dioptimasi untuk video call.
  • Versi Android: Android 4 Ice Cream Sandwich.
  • Nipis: 7mm dan tidak lebih dari 8mm (nipis Galaxy S2 adalah 8.49mm)
  • Cip pemproses: Cip dari jenis Quad core, berprestasi tinggi, kepantasan 1.6Ghz.
  • Capaian: WiFi, USB2.0, Bluetooth 4.0, HSPA hingga 21Mbps, keserasian dengan 4G LTE.
  • Video: Paparan fungsi HD pada resolusi skrin 1080 atau 30 frame sesaat.
  • Memori dalaman: 16GB, turut diperkenalkan versi 32GB.

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nice!!

khairul said...

hmmm..x mampu lagi :)

laskar pelangi said...

adesssssssss!
menitik air liuq ni =D

Hanif Idrus said...

tapi kalau beli s2 pun ok gak kan..ni mahal lerr..