Wednesday, June 29, 2011

bilakah minda minta disuap.

Assalamualaikum dan salam sejahtera,  hari ni rasanya dah cukup tiga gambar untuk memeriahkan wordless wednesday, tak tahu pula siapa dan bila idea ini dicetuskan...esok ada lagi  edisi spontan pula..mungkin satu hari nanti setiap hari adalah hari yang dipenuhi dengan perkara-perara sebegini yang mana kita tidak memerlukan  idea untuk menulis sesuatu entry, cari gambar dan tampal...siap satu entry..

Oleh kerana kita dah sedikit rileks hari ini dengan hanya melihat gambar...jom kita hayati bait-bait tulisan A.Samad Said yang terbaru ini, agar sedikit terbuka minda kerana kata Plato "falsafah bermula dengan persoalan, atau rasa inign tahu"


Kerana pada saya, jika perasaan ingin tahu itu mula berputik di minda kita, secara langsung minda akan terbuka minta disuap...

9 comments:

Freaky said...

pergh memang terbaik :)

s u a r a h e a R t y said...

minda yang dibiarkan kelaparan , menjadikan kita orang yang berkebolehan tapi tiada kemampuan :)

Syuxer said...

ku idamkan negara demokrasi yang bukan berat sebelah..

ayat a.samad said memang power..:)

fa said...

:)

kotak bulat said...

peh..memang mendalam maksudnya.. :)
nape la kb takde bakat macm ni ye.. :P

ArulchelseA said...

yup memang btul bro.. pejuang bersenjatakan pena..kih kih kih

Titisan Hujan said...

sehari 2 ni byk tgk muka a samad said di fb mahupun blog....

baru sedar..dh lama xmmbca hasil karya beliau. =.=''

wan_cikgumuzik said...

fuhhh..!! sangat berseni poster puisi tuu kan?? menusuk kalbu bila melihatnya....

ABU said...

hahaha tu la macam macam..abu pun ikut2 jak..:)