Saturday, July 16, 2011

segmen : "blogger | tolong ingatkan aku"


Assalamualaikum dan salam sejahtera,  hari ni 14 Syaaban 1432H, lepas maghrib ni kita dah masuk ke malam 15 Syaaban atau lebih dimengertikan malam nisfu syaaban...nisfu tu bermaksud separuh..huhu tahu sikit-sikit sebab ambik arab komunikasi time PMR dulu...tadi buat entri pasal ni juga berkaitan perlawanan Liverpool dan malaysia | dahulukan apa yang perlu didahulukan...tetapi ada kesilapan di situ...dari segi waktu perlawanan...maka saya removed entry tersebut...terima kasih kepada yang datang memperingatkan....kadang-kadang kita perlu berhati-hati dalam menulis blog ni....satu pengajaran berguna hari ini.

Panjang pula mukaddimahnya...terfikir hari ini nak buat segmen plak...segmen yang pertama kalinya daripada harrazdani. macam biasa buat macam ni..
  1. Tajuk : " blogger | tolong ingatkan aku..."
  2. Entry simple jer...ambil mana-mana  mutiara kata atau ayat-ayat motivasi yang terbaik dan pastekan dalam entry korang...(satu atau dua)
  3. Kalau nak komen tentang mutiara kata tu..bagi laaa sikit-sikit pandangan...kalau tak pun pastekan jer..nanti kawan-kawan boleh baca..
  4. Tampal banner Harrazdani tu...dan backlinkkan ke entry ini...macam biasa laaa...dah siap linkkan url korang diruangan komen kat bawah ni....perkara atau ilmu yang baik jika kita kongsikan insyaalah akan bertamnbah baik dan bermanfaat.
  5. Segmen ni kejap jer....kul 7.30 mlm tutuplah yer....( respond kepada permintaan kotak bulat saya lanjutkan segmen ni sampai pukul 12mlm ni..huhuhu)
p/s : Nabi s.a.w menyebut: “Allah melihat kepada hamba-hambaNya pada malam nisfu Syaaban, maka Dia ampuni semua hamba-hambaNya kecuali musyrik (orang yang syirik) dan yang bermusuh (orang benci membenci) (Riwayat Ibn Hibban, al-Bazzar dan lain-lain. Al-Albani menilai sahih dalam Silsilah al-Ahadith al-Sahihah 3/135).

28 comments:

ArulchelseA said...

insyAllah nnt join.. tp tk janji la bro..kih kih kih

kotak bulat said...

7.30? awalnya tutp.. mlam skit la..

Khairil said...

wah..ada segmen...insyaallah kalau tak ada aral nak join...

SoLy SoLicious said...

Nice segmen ^______^
InsyAAllah join

nurAMALLINA said...

Nak join, InsyaAllah :)

Jiejah Gorjes said...

kalo mutiara kata pasal kawen bleh tak?????? *hahaha tetiber asik nk isu kawen je cisss*

Bui Junaidi said...

bui dh join

http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

daya said...

daya join. :)

http://dayahiedaya.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

Jiejah Gorjes said...

http://jiejahgorjes.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

sowiii terpanjang ngeeee

Achik SYIDA said...

join juga :)

http://matapanda.blogspot.com/2011/07/blogger-l-tolong-ingatkan-aku.html

kotak bulat said...

http://nazihanali.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

da join...cepat2 mai tgk.. :P

Khairil said...

dah siap :

http://maidaribendang.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

MARIA LIZA said...

terima kasih kerana mengingatkan...

Syuxer said...

aku join bro..insyaAllah..:)

Cik Ceria said...

saya join ^_^

http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

MARIA LIZA said...

saya sudah...moga kita dapat manfaat bersama...
http://luvilmi.blogspot.com/2011/07/segmen-blogger-tolong-ingatkan-aku.html

Panggil aku Han said...

emm siap join sini ye :)

http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/07/segmen-blogger-tolong-ingatkan-aku.html

kiz said...

http://kizmyself.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

Fad said...

hikmah dalam kehidupan...kata2 mutiara cr?jom tgk..cikgu join ni..

http://dilamin.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

Miss Cupcake said...

http://zalifa97.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

saya dah tmpek 5 dah kata2 yg menarik..tak tau nak buat pilihan..hehehehe..sorry yer:)

Syuxer said...

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

adeh last minute,aku join..sori bro.heheh

ArulchelseA said...

join jugak aku khirnye..kih kih kih

http://arituarini.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

Cikya said...

http://cikyalah.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

nak join jugak, tak kira.. :D

Fad said...

alahai..lanjutkan la lg masa...cian ramai xdpt join...dan xpuas baca kata2 hikmah sbb xramai dpt join..heeee

azeelia azman said...

alia join jugak. :)

http://azeeliazman.blogspot.com/2011/07/segmen-blogger-tolong-ingatkan-aku.html

Santri T.P.I.N.I said...

hu3 contest ni dh hbs ker? br je trnmpk ni...rugi2.

faridah nazurah said...

JOIN :)

http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/07/blogger-tolong-ingatkan-aku.html

yatie Awang said...

kakak lagi tak sempat, nak join...