Sunday, August 14, 2011

entry santai | kau kata kau follow aku, tapi ko ????

Assalamualaikum dan salam sejahtera, sambil-sambil blogwalking aku dapat mesej macam ni kat shoutbox


Bila aku baca mesej ni, aku pun scroolll laaa kat atas ni nak tengok betul ke dia follow aku, Tapi yang follow aku bukan dia.  tapi bro akram yang hensem bergaya berkopiah putih..blog dia banyak ilmu yang bermanfaat.


Jadi aku check lagi kat profile dia mana lah tahu dia memang follow aku kan...pegi sana check takde plak nama Harrazdani..cam kat bawah ni.


Jadi aku berperasangka baik laaa kan bulan-bulan puasa ni..mungkin time dia nak follow tu mak dia suruh g beli cendol ker atau tetiba blackout....tapi dah shout kat shoutbox aku..hahahah.Mungkin ada yang kata..ala Dani benda kecik pun ko nak besar-besarkan..haha aku bukan nak besarkan benda ni cuma aku nak tunjukkan pada dunia bahawa dunia berblog ini indah dan penuh warna warni....iu je.

48 comments:

kotak bulat said...

heheehh...macam2 ragam ada.. relax je.. kita baca entri dia..kalau berkenan, follow.. :)

Anak Wak Mail said...

haha..dia terlupa nak tekan follow kot..dia rasa cam dah tekan..rupanya belum..=)

Anak Wak Mail said...

haha..dia terlupa nak tekan follow kot..dia rasa cam dah tekan..rupanya belum..=)

W a n a Eiskay said...

Haha. Sama macam wana pernah kena. Ni entry wana dlu.

http://belogwanaeiskay.blogspot.com/2011/08/followers-kaki-kencing-sila-baca-ini.html

Small Dolphin said...

mungkin jugak sebab blackout.kihkihkih

kebetulan semalam kawasan perumahan saya blackout.akibat petir berdentum -dentam.heeeeee

SoLy SoLicious said...

meh kite berperasangka baik... sambil die nak follow, tetibe, eh, karen putus...laptop mati..ngeeee

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hehe..dia terluper tu..taip komen dulu then terclose ker..hik3

suaraheaRty said...

bikin panazzz je kan. . .pernah gak terkena mcm ni. . .senyum je lh yang mampu pun. . .takpe2. . .kita bersangka baik je lah. . .selamat ari ahad :)

Freaky said...

hahaha dah bosan dengan perkara camni. cakap je follow :D

butterflyana said...

Hahaha lawak2..satu lagi kes hantar kat shoutbox 'klik ur nuffnang'..

tah ye ke tidak dia klik..

wallahualam..

Panggil aku Han said...

haha...dh byk kali jd...lps tu han p blog die blik ok dh follow baru die follow balik hampas kelapa btl..

beLLa said...

haha. takley blah. aku slalunye idak le pccye org ckp da folo, folo me back bagai ni. cek aje kat follower tu.

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie said...

heheh saya pun slalu pernah terjadi mcm tu.hehe...sabor je la

Mia Sara Najwa said...

haha , mase nak tekan button follow tetibe blackout la tu . #aptb

saya cello191 said...

pernah kena camtu..check2,xde pon follow~~

aiyokk...

Dianaa said...

Diana pena kena macam tu. Bagitau yg dia follow, tapi takde pun dalam kotak follower tu. Kadang2 angin juga, tapi mmg takbole buat apa la. Biar je.

Cik Bell said...

penah jugak berlaku...tapi wat dek jer la..nak wat gane..sabor jer la...dia nak terberak la tu..xsempat ..pas2 ttbe line xde..hahah..sangka baik ek~

W a n a Eiskay said...

Yes Harraz. Wana dah la newbie, awal-awal tuh dah 4-5-6 kali kena. Wana tak kisah sbnrnya dorg nak follow ke tak, tapi jangan la menipu kan. Huhu. Harraz sabar okay. Even kita buat entry macam tuh, nanti esok lusa still ada yang buat perangai jugak. Kan? :)

wan_cikgumuzik said...

kalau dah bab nak picit follow pon nak membohong, apatah lagi laa bab klik nuffnang...

Orang yang mcm tuu ponn aku katogorikan dalam katogori looser.. Kah kah kah kah..

mula2 menipu.. lama2 jadi pencuri.. lepas tuu apa lagi nak jadi kan?? kuang kuang kuang...!!

Fathiah Hamim said...

sebab tuh fa biasanya pegi kat profile from widget follower tuh kalo nak follow back.

cik farah said...

dah selalu sangat dah kena, sal iklan heartbeat tu pn same. tak taw la ape yg mereka2 ni dapat ngan menipu >.<

Kathy Tuah said...

sabar je la.. huhuhu..

Miss Y and Her World said...

memang ada yang buat macam ni. tah apa la yang diorang ni nak. nampak sangat mengejar follower. lagi satu jenis yang buat iklan says dengan churp chup tu. dapat klik dengan cara menipu. sendiri mau ingat lah.

Ezad Skytech said...

pernah kena macam tu jugak..hee~

Diana @ bilakukatacinta said...

nak follow..tp butang join ' nye tak muncul2 pon..gi mana nih??

Bui Junaidi said...

bui sll jumpa spesis mcm ni
cakap dh follow tp tak follow pun
biarkan jerlah
what goes around,comes around..

Khairil said...

betul bro...mcm2 warna-warni dalam dunia blogging ni....

ArulchelseA said...

tu la pasal bro..ada yg main ckp je follow tp tk follow ..tu yg demam tu..kih kihkih

Liyana Zahim said...

Liyana pun dlu igt btol la mende cm ni.. Patot folow blik tp skrg da mule ade kesedaran.. Heheheh~

ChaCha said...

btl2..hehe..ade yg tetibe button folo hilang..hehe

azeelia azman said...

haha.mybe sbb dye xtahan sgt nk p toilet kott smpai lupa xtekan button follower ag.hehe.

sabor jelah jumpa org mcm neh kann.

:P

cunndaa said...

mcm skrg ni abg..
pelik betul kan..
benda remeh mcm ni pun nak tipu

alif haris said...

hahahahha dan dan suruh beli cendol lak ..
saba je la kan ngn orag cmni ..
die gebang habis tu kata dah follow like fanpage click iklan lah koemn lah ..tp tak buat .. hampagas !

caliph shuriken said...

dh krap dapat ayat cmtu, huh...

pamie said...

haha..ayat last tu banyak isi tesirat nampak bro..dia terlupa la tu kot tekan butang follow tu..huhuhu..

kokser kokdam said...

pc dia loading slow...

hehe

buleh ko gitu..?


sihat ko ore kito..?

yatie Awang said...

kakak pun kat cbox tu ada juga terima mesej mcm tu, dan berlaku perkara yg sama....tapi mungkin betul Dani kata, lepas tinggal mesej, mak dia panggil hehehe

~SaL IjOu~ said...

baik dpt follower tegar yg mengikuti perkembangan kita dari setakat yg menempek kat kotak follower pastu hilang ntah ke mana..kan~

Aku Afzal said...

haha aku pun banyak kali terkena.aku folo je,sbb pada aku tak rugi apa2 selagi tak keluar duit.tapi tak sedap la bila orang berbohong kan?dia punya psalla la..itu urusan dia dgn Allah :)

*ai macam2 fiil manusia sekarang :)

cucu umie said...

biaselah bro..manusia mmg mcm2 ragam ad.. cuma kita kne fhamlah maksud mereka itu..tpy yg pntg tidak perlu untu menipu..

mOhD hAfiz said...

xbaiknya dy mnipu.. ish.ish.ish

A retarded kitty said...

biasa la tu,dia nak orang follow dia je

sara zainol said...

sara pon pernah terkena.. umm.. xterkata ap ap..

Green Apple said...

perlu bersangka baik... mungkin terlupa...

Ratu Tak Cantik said...

Ratu sellau je dapat mesej cmni..false hopes betol depa ni...tapi x pa, depa tak follow, kita toksah peduli~ :p

APAN said...

bagus la ko boleh berprasangka mcm tu.haha...sebab kalau aku, aku cop terus mamat or minah tu penipu.haha...

ZouL said...

hahaha...ayat copy paste je tu kot..saje nak giler follower..

Cik Jingga said...

hahaha.. entri lama..sibuk komen jugak.. ngeh ngeh ngeh.. maybe dia dh follow tapi xkuar kot.. mcm saya dah follow blog org tu bila f5 xjumpa profile..so tekan button 'follow' balik..