Saturday, September 10, 2011

Logo baharu Maybank 2011

logo baharu

Salam to all, kat atas ni adalah logo terbaharu Maybank yang telah dilancarkan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia semalam. Logo terbaharu ini masih mengekalkan harimau sebagai simbol bank tersebut cuma yang terbaharu ini harimaunya nampak lebih "real" dan aktif berbanding yang lama yang bagi aku nampak macam dah  "tua" hahah. Manakala font maybank juga aku lihat telah di ubah agar kelihatan lebih segar dan kemas.

logo lama

Ini merupakan kali keenam logo maybank di perbaharui (re-branding) sejak ia ditubuhkan, dan simbol harimau digunakan bermula pada 1962 (logo kedua) semasa penyenaraian bank tersebut di Bursa Saham Malaysia.


p/s : amacam ok ker logo baharu ni?

13 comments:

Cik Diana said...

ngeee~ mcm xde perbezaan yg sgt ketara.. hehe..

munira hashim said...

betul..baik tak payah ubah wahai maybank..interest pon tinggi...sebab tu terkurang popular..


sorry..emosi..hihi

♥Aien Najwa♥ said...

waa..boley tahan simbol nyer..tapi still same..=))..xjauh beze..

Cikgu said...

lebih kurang je..tp klu rimau tu gantikan dgn harimau malaya..og jugak

Terbelog said...

6 kali dah tuka yer

blogtilldrop said...

ok lah ada perubahan sikit,,terutama harimau yang nmpak bertenaga berbanding harimau sebelum ni yang mandom je nampaknya...nice maybank!!!

Liyana Zahim said...

Cantik tp tak secantik nature bank tu sndri.. Hihi~

ArulchelseA said...

harimau malaya ni..makin garang nampknya rimau tu.. kih kih kih kih

RedVixen said...

yik.... sama je....

Cikewi said...

baru je bukak akaun Maybank 3 hari lepas. nak kumpul kad ATM. hehe.. nice lah jugak logo nye :)

ABU said...

tak de beza pun hahaha

kotak bulat said...

nmpak harimau tu lebih muda.. hehehe..

Khairil said...

semangat dengan harimau malaya kut...