Wednesday, October 5, 2011

Segalanya terjawab | aku mula kenal apa itu "dunia blogging"....


Salam to all my friend, aku tergamam,...fuhhh !!! akhirnya terjawab, pertama skali aku nak minta maaf kepada PB, dan aku dah settle ngan dia baik-baik. Aku akan delete entry sebelum ini..bukan aku loser tapi aku tahu ini kes silap paham.. aku up entry kes tu bukan untuk publisiti jauh sekali nak tumpang galmer, tetapi terasa sangat penting aku jawab..kerana ianya melibatkan personal aku..Seriously mesej kat atas tu  bukan aku yang tulis dan itu sememangnya bukan ayat aku...terutamanya part "kah kah kah" this word i'm don't using anymore since i'm blogging...mungkin kawan-kawan yang biasa dengan aku boleh sahkan....dan satu lagi ayat loghat  "mai"...paham sendiri loghat negeri mana....aku bukan orang belah sana..

Aku berblogging sangat baru, bermula FEB 2011, seriously aku tak pernah tahu lebih mendalam pasal autoblogwalking ni...cuma secara logiknya kita semua boleh fikir bagaimana ia berfungsi coz nama pun auto kan...itu sahaja...dan aku tak pernah kenal PB sebelum ini sehinggalah terima komen daripada beliau sebegitu rupa...untuk pengetahuan, pada 22 Ogos aku baru bercuti dan pada hari tersebut aku tak online... jadi persoalannyer sekarang memang pelik bagaimana profile aku boleh tercatat di komen tersebut...

Secara khususnya aku memang tak salahkan saudara PB,...memang sesiapapun yang terima mesej sebegitu akan melenting...Dan dia juga tak boleh salahkan aku dalam hal ini, tapi percayalah itu bukan aku...fyi hanya dua orang yang tahu password blog aku ni..tapi biarlah rahsia pada aku tapi ini bukan bermakna aku menuduh mereka jauh sekali ingin bermusuh, mugkin ianya tercicir pada mereka yang tidak bertanggung jawab, silap aku jugak terlalu cuai. Sepatutnya aku dah tukar password selepas ianya telah diketahui oleh pihak ketiga.....harap apa yang berlaku jadi pengajaran berguna pada aku...dan untuk pengetahuan, hari ini aku dah tukar password baru..tolong jangan buat perkara macam ni lagi.aku berblogging bukan permusuhan dan kata mengata yang aku cari tetapi persahabatan...tapi bila dah jadi macam ni aku memang sangat-sangat terkilan...

35 comments:

Cikgu Bada said...

Bagus le mcm tu

nagakeciks said...

haha tuh la pasai , opsss terutara pulak nooo ... bace komen yang dikatakan pun sah2 bukan oleh tuan empunya badan ... bila masa laa tuan tanah cakap utara nih ...

n bertahun aku kenal tuan punya badan , xpernah sekali dengar dier cakap kasaq atau dok perleceh orang ...

ingat 1 ja , dunia internet nih dunia tanpa batasan , tanpa sempadan ... hang nak jadik sapa pun hang boleh jadik , xhensem pun boleh jadik hensem :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada org leh slh guna dengan link kt terutama tang dok kat s.box tu..

sape2 leh menipu kat situ..guna link org len tp sbnrnya org len tu.

ArulchelseA said...

klau dah tau siapa ok la tu.. jdkan pngajaran..dah selesai cara baik pun..Alhamdulilah..


*aku biasa guna "kih kih kih"..

harrazdani said...

cikgu : thanks

naga ; ur my friend bro....huhuhu

nuyui ; betul tu kene berhati2 pasni

arul : kalau kih kih kih..takder orang lain aku cari bro..hahahah..mmg ko jer.

Yatie Awang said...

Alhamdulillah dah setel. kakak tak berani nak komen dalam entri tu tadi...
semua ni bukan saja pengajaran buat HD saja, tapi buat semua, jangan sesekali berikan pasword pada orang lain

khairul said...

baguih la klu dh settle

afzalsukasuki said...

aku macam kenal je yang gelak kahkahkah macam tu bro :) tp aku tau tu bukan shout bro.Cara bro komen sgt lemah lembut, penuh pendekatan. hmm pape pun bro menjadi kambing hitam dalam kes ni.alhamdulillah benda dah settle, harap lepas ni PB leh kawan baik ngn bro :)

roha said...

sesama bloggers pun ada dengki mendengki jgk ek. patutnya kita sesama la tolong menolong bantu membantu kan...hehe sory ye

simanis said...

Sabarlah dani... Dunia ni kan kecik je... Jadi kan ini sebagai pengajaran... Mengalah tak bererti kalah, tapi menang tanpa bersorak!

Saya pun tak tahu mcmana auto bw... Nk print scr pun x pndai suruh adik tolong buatkan... X pe, janji kita x kacau org...

puteri kasih said...

bagusla bro kalau semuanya dah selesai..dalam apa jua kita perlu berhati-hati..adakalanya orang yang dianggap sahabat boleh menjadi musuh dalam selimut..

penmerah said...

blogging ni bkn tempat utk bgaduhhh. sekali kn hentam, nak bangkit bkn perkara mudah..

ArulchelseA said...

aku rasa bleh agak sapa tu bro.. kih kih kih

SoLy SoLicious said...

hrp smuenye bek2 saje..:)

Bui Junaidi said...

syukurlah semuanya sudah jelas
bui dh sangka mesti ada org sabotaj dani..

bersabar ajerlah yer

wat goes around comes around..

hyz said...

autoblogwalking? errr tak paham.. sy pong baru gak.. huhu

penulis senja said...

template and header sape wat eh .. nampaknya itu lah yang fitnah kau

Khairil said...

aduh..dia ada guna ayat 'mai' pula.. tu yang buat leceh bro...boleh bagi rosak nama maidaribendang aku ni....harap2 jgn sesiapa pandang serong kat aku...huhu...

tapi aku lega hang dah settle dah dengan PB tu...ada hikmah dgn terjadinya peristiwa ni...at least ramai yang boleh ambil pengajaran dari kes ni...

amranaiman said...

namamu dikotorin ya.. sabarla ya dong.. :D. semoga hubungan dgn pendekar baik2 aja

Panggil Aku Han said...

Han pn xtau autoblogwalking tu ape sbnr nye..heheh..

Moga ini menjadi pengajaran dilain hari..:)

Azmi Khan said...

berhati2 la ketika on9 tu....
terutama kat cc dan public wifi sbb si mangkuk2 yg suka hack tu suka la org yg cuai nie. selamber dieorg je main rembat password org. katanye untuk kesedaran kita tentang keselamatan tp cara salah....
kes bro pun tak mustahil jadi sbb2 nie....

wan_cikgumuzik said...

kah kah kah kah... aku dah agak dahh.. ko memang terainaya.. kah kah kah..

apa2 pon aku tanak laa nk campur kes nih.. yang pasti, kita jangan laa nk menuduh2 tanpa bukti.. hihi..

sabar jer lah..

Cikgu Jaja™ said...

haa.. kan betul sangkaan jaja.. jaja kenal PB tu..dia xkan melenting sesuka hati.. alhamdulillah dh setel :) dunia maya byk jenis anasir.. harus berhati2..

ABU said...

eh ada kes macam ni..uh kena hati hati ni..

btw, mmg ada sesetengah blogger yg guna auto bw ni..even yg pemes ni pun masih ada yg pakai.. tak yah la sebut.. sbb aku mmg suka baca entry dia.. hahahaha

caliph shuriken said...

stres laa bila kena kes cmni, nsib baik dh settle leklok ^^

Syuxer said...

dalam blogging pe2 boleh berlaku..

kes camni memang cam kena aniaya je..huhu..mintak dijauhkan..coz boleh timbul salah faham sampai gaduh2 pun ada..

langkah tukar password tuh jalan yang terbaik untuk menjernihkan kekusutan ini..

ammboi said...

ok ler setel dh tu.. :)

BeaN MorENo said...

no komen

Cik Azizah said...

fuh nasib baik dah settle. walaupon bukan salah kita kan..menakutkan betol!

budakijaupendek said...

password tersangat penting.
mcm pin kad atm saya.
hehe

miratun madihah said...

nasib baik dah settel :)

syafiqakarim said...

bab2 tipu link byk jd.geram kot.
lain kali bunuh je.haha

ctk said...

huhuhu..sian kamu..nseb baek PB tu Okay..lau x bermusuhan xsudah la...

shida'R said...

bro dani pasni kena hati2 la dengan passwrd k..amik ia sebagai pgajaran tuk bro dan kita semua sbgai blogger :)

Polskahackrew said...

autoblogwalking tu apa?