Monday, November 14, 2011

GAMBAR SEPARUH BOGEL WANITA INI TERSEBAR | KORANG PUN KENA HATI-HATI




Salam sahabat, dengan adanya kemudahan facebook, twitter dan banyak lagi kemudahan laman web sosial zaman sekarang ni ramai orang terlalu ingin berkongsi, boleh dikatakan gila untuk berkongsi apa sahaja yang dilakukan. Pada hari ini masyarakat tanpa segan silu akan update dan muat turun segala macam status dan gambar untuk dikongsi atau ditunjukkan kepada rakan-rakan cyber mereka.. Kadang-kadang tu, laman sosial fb atau twitter ini jadi medan untuk menunjuk-nunjuk pulak.

Aku kesian plak dengan budak 14 tahun kat atas tu, Angie Varona, pada mulanya hanya ingin berkongsi gambar peronalnya dengan kekasih tetapi  lain pulak jadinya...dah kena hack pulak dah, habis gambar-gambar posing mautnya tersebar di internet. Kalau gambar biasa-biasa boleh tahan lagi ni gambar-gambar yang boleh kita kategorikan separuh bogel, sehingga kini mengikut sumber 84,900 gambar-gambar separuh bogel adik ni dah tersebar dalam dunia yang tanpa sempadan ini. Sekarang ini dengan bantuan keluarganya adik ini cuba mendapatkan kerjasama daripada pihak google untuk mengatasi masalah ini.

Bila dah jadi macam ni menangis pun dah tak guna, kesimpulannya kisah ini pengajaran untuk kita semua !! jangan jadikan laman sosial untuk kita bebas berkongsi apa sahaja walaupun dengan rakan yang kita kenal..kerana dunia internet ni bila-bila masa orang boleh hack dan ceroboh maklumat peribadi kita...hanya cepat atau lambatnya...oleh itu yang paling utama jangan kita tarik perhatian hackers-hackers diluar sana dengan memuat naik gambar-gambar yang boleh kita anggap terlalu personal . ingat pepatah melayu "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya" .


Wassalam

Aku petik dari ayampenyek



Mengambi gambar dan berposing / bergaya seksi. Pelbagai lenturan bentuk badan dipamerkan. Gambar yang diambil seolah seperti gambar lucah atau gambar separuh bogel, walaupun bukan separuh tetapi mungkin memang berbogel. Ianya bermula sekadar untuk penyimpanan sendiri atau dipamerkan kepada seseorang sahaja ( suami). Tetapi apa yang telah terjadi kepada seorang remaja di Miami ialah gambar-gambar aksi panasnya berbra / coli, berseluar dalam atau bikini, yang dimuat naik dalam Photobucket, untuk tatapan kekasihnya telah dihack / digodam lalu diedar serta digunakan. Secara tidak sedar, remaja ini telah menjadi simbol seks pada 2007 di usia 14 tahun. 4 tahun berlalu,kini 84,900 gambar Angie Varona telah ada di carian Google, juga di Facebook, Youtube serta Twitter. Segalanya telah terlambat, amat menyesalinya, apa yang difikirkan " semua ini tidak akan terjadi seandainya dia mendengar kata kedua ibu bapa, dan menutup telefon bimbitnya ". Akibatnya hampir membunuh diri, mengambil dadah, berpindah sekolah sebanyak dua kali akibat tekanan rakan sekolah dan guru


3 comments:

yang penting jangan! jangan amik photo seksi....

uisshhh..nauzubillah..kena lebih hati2 part gmbr ni kan..huhu

gambar simpan buat koleksi sendiri je..hihi;)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More