Thursday, December 22, 2011

[GAMBAR YANG SANGAT RARE!!!! ] PERBEZAAN 1GB MEMORY CARD DULU DAN SEKARANG

Salam sahabat, pagi ni aku nak kongsikan satu gambar yang bagi aku sangat rare !!! gambar memory card 1GB dahulu dan sekarang. Aku dapat dari seorang blogger syuxer yang sangat suka berkongsi gambar-gambar yang best. 

Berdasarkan gambar di atas, storage data yang besar itu adalah IBM DISK yang bersaiz 1 GB ketika zaman teknologi masih belum berkembang dan tangan yang sedang memegang sesuatu itu adalah kad memori yang bersaiz 1 GB. Lihatlah perbezaan ketara antara mereka berdua. Ternyata dunia semakin pesat dengan kehadiran teknologi yang semakin berkembang.

Sahabat semua boleh bayang tak kalau 1GB memory card besar macam tu kita pakai sekarang ini. Jikalau kita bandingkan dengan apa yang kita nikmati sekarang, mungkin ia sangat menyusahkan namun jika kita letakkan diri dan corak pemikiran kita  berada pada era tersebut kitalah yang paling hebat dan terkehadapan jika memilikinya. Bagi aku dalam hidup ini kita perlu mentafsir sesuatu perkara itu biar kena dan sesuai dengan zamannya kerana jika kita lakukan sebaliknya mungkin kita akan hidup dalam dunia kita sendiri atau syok sendiri. 

Wassalam 

3 comments:

saya cello191 said...

besar giler...
kelakar plak tgk..^^

NURULHANIF said...

sekrg dh canggih..

Yatie Awang said...

akak setuju, kena ikut peredaran zamanlahkan?