Friday, December 16, 2011

SPESIFIKASI iPHONE 4S | PAKEJ MENARIK iPHONE 4S

SPESIFIKASI iPHONE 4S, Salam sahabat, selamat hari Jumaat, dua tiga hari ni Broadband punyer speed tersangat laa slow nak update entry pun jadi malas, hari ni alhamdulillah dah ok sikit. Jadi aku nak berkongsi serba sedikit tentang spesifikasi iPhone 4S ni. Apa yang best sangat sampai ramai penggemar gadjet sanggup beratur dari jam 7 mlm 15 Dis 2011 untuk menanti penjualannya yang diadakan oleh syarikat telekomunikasi bermula jam 12.01 pagi 16 Dis 2011. 

Pelik juga aku tengok dieorang ni, tapi itulah kegilaan manusia zaman sekarang ni, masing-masing berlumba nak dapatkan barang yang boleh menjadikan mereka lebih advance dari orang lain. Mungkin jika digunakan dengan sebaik mungkin akan mencapai tujuannya tetapi jika sebaliknya aku lihat tabiat itu lebih kepada satu pembaziran semata-mata. 

Apa pun duit sendiri , jadi suka hatilah kan tapi jika ianya satu keperluan apa salahnya namun jika ia hanya kehendak aku harap kena fikir banyak kali jugak sebelum terbeli produk-produk sebegini. Jom layan spesifikasi iPhone 4S kat bawah ni yang aku ambil dari sini

Wassalam


Size and weight
·         Height
4.5 inches (115.2 mm)
·         Width
2.31 inches (58.6 mm)
·         Depth
0.37 inch (9.3 mm)
·         Weight
4.9 ounces (140 grams)

Display
·         Retina display
·         960-by-640-pixel resolution
·         326 ppi

Capacity
·         16GB, 32GB or 64GB

Cellular and wireless
·         World phone
·         UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz);
GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
·         802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz only)
·         Bluetooth 4.0 wireless technology

Audio playback
·         Audio formats supported
AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV

Camera
·         8-megapixel camera
·         Autofocus
·         Tap to focus
·         Face detection in still images
·         LED flash

Video recording
·         Video recording, HD (1080p) up to 30 frames per second with audio

Location
·         Assisted GPS and GLONASS
·         Digital compass
·         Wi-Fi
·         Cellular

Power and battery
·         Built-in rechargeable lithium-ion battery
·         Charging via USB to computer system or power adapter
·         Talk time
Up to 8 hours on 3G
·         Standby time
Up to 200 hours
·         Internet use
Up to 6 hours on 3G
Up to 9 hours on Wi-Fi
·         Video playback
Up to 10 hours
·         Audio playback
Up to 40 hours

3 comments:

Bui Junaidi said...

memang canggih..kalau ada terlebih duit,nak jugak bui rembat satu..

Yatie Awang said...

semua orang nak iphone 4s ni akak nak sumsung galaksi cukuplah...hehehhe

khairul said...

x mampu nk pki lagi bro