Sunday, May 15, 2011

Blogger Support Blogger :: Tugasan Pertama!


                                                              NAK JOIN KLIK SINI..

Alhamdulillah akhirnya selamat berblogwalking ke semua blog kawan-kawan yang menyertai segmen Bloger support bloger...seolah-olah seperti satu perjalanan yang sangat menarik kerana sepanjang perjalanan saya singgah dan baca semua entry terbaru kawan-kawan kita ni.antara yang menarik ialah entry dari kotak bulat berkaitan bomoh yang berkahwin seramai 89 orang isteri, sungguh hebat bomoh tersebut, perjalanan diteruskan lagi ke entry farina sulaiman, dalam entry tersebut beliau menganjurkan satu segmen yang sangat menarik iaitu segmen bloglist love+family+friend, jom join ramai-ramai.....tengah-tengah jalan singgah di blog atia, beliau menceritakan kegembiraan hidup di alam matrikulasi...teringat zaman matrikulasi saya dulu..KMM/KMPP dalam kenangan.

Pengembaraan diteruskan lagi ke blog bunga.cinta, entry terbaru beliau berkenaan kesan perokok tegar? kalau baca entry ni...memang takut nak hisap rokok lagi, mungkin mereka yang perokok tegar terus insaf.huhu.meneruskan perjalanan keinsafan ini apabila singgah di blog nmirmo apabila dalam entry beliau menyatakan hikmah dan hukuman jika mengabaikan solat berjemaah pada lelaki dan perempuan...sungguh insaf. tetapi dalam keinsafan itu nmirmo telah menghadiahkan satu pic yang comel kerana menghargai harrazdani kerana menjadi follower yang ke 450...terima kasih diucapkan.

Apabila singgah di blog watie awang, rasa keinsafan ini berbaloi apabila mengetahui rahsia-rahsia cinta agung yang dinukilkan dengan sangat istimewa...cinta abadi kepada rabb..yang maha pencipta. tetapi tiba-tiba tengah insaf ni bila masuk jer blog farid ahmad, hilang terus rasa keinsafan tadi...ada ke patut laman facebook sekarang digunakan oleh segelintir pihak untuk caci maki kaum lain...apa nak jadi ni? entri saya pasal 13 mei 1969 (aman makmur dan sentosa ) masih merah lagi tanahnya..dah timbul isu sebegini...hmm

Banyak lagi kalau nak diceritakan semasa berblogwalking sempena cabaran BSB ni...apa yang penting semasa berblogwalking, kalau boleh baca entry terbaru kawan-kawan kita, banyak ilmu yang akan dapat kita perolehi...saya lebih suka post komen di entry daripada shoutbox kerana ianya akan kekal selamanya...kecuali kalau google delete macam 2 hari lepas. Dengan ini, completelah tugasan pertama BSB saya.

MISSION COMPLETE!!!!!!

8 comments:

ABU said...

wah bagus la segment macm ni..:D

harrazdani said...

otai cam bro abu...dah tak sesuai...hahah

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
bila blog kena block timbul

diy bumbung kereta karat

~~~~~@@@~~~~~~
Selamat Hari Guru
~~~~~@@@~~~~~~
Wahai guru yang dikasihi,
Engkaulah pelita diri ini,
Menerangi hati nurani,
Moga dirimu dirahmati
~~~~~~~~~~~
Ya Allah peliharalah guruku,
Agar dipimpin terus hambaMu,
Agar terhindar dari Neraka,
Moga dibukakan pintu Syurga
~~~~~~~~~~~
Tak terbalas jasamu
Berkorban jiwa raga
Mendidik anak bangsa
Jadi insan berguna
~~~~~~~~~~~
Keikhlasan di hati
Hulur bakti dan budi
Kau penyambung warisan
Ilmu cahaya hati
~~~~~~~~~~~
Ampunkanlah wahai guruku,
Kesilapan anak-anakmu,
Ku serahkan jiwa ragaku,
Agar terdidik nafsu liarku
~~~~~~~~~~~
Dengan izin Allahu Rabbi,
Engkaulah guru yang sejati,
Engkau bersabar mendidik kami,
Moga dirimu diberkati

bunga said...

wahh...bagus2..haha..bunga pun suka komen di entri dari SB..tapi kadang lau xdapat komen komen jer kat SB..haha

zaty luvlianncezzz said...

kalo tyme tenet laju suke la taruk kumen.hi3.tp kalo tenet ciput xtaw la nk kata pe.huhu


Mari menghayati di cni
new hope

sobri yaacob said...

geg bsb ....dtg mlawat
:)

nmirmo said...

wahhh..padat dan terbaik wokkk...kikiki..^_^.....tahniah sebab berjaya tugasan pertama...yay!! give me five! ;)

IntaNBerliaN said...

Jom blogger support blogger.. follow u.. ;-)