Monday, May 23, 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

nak buat karangan sikit laaa.sahut cabaran bro ben ni....lama dah tak buat karangan ni....jom layan...

Pooooon!!!!!!!!!!!!...huh Arif azmi tersentak selepas pekikan nyaring siren yang dikeluarkan oleh gerabak LRT yang baru sahaja melintasi kelibat tubuh kurusnya, ' tertidur aku rupanya, bisik Arif azmi, sambil melihat jam seiko pemberian buah hatinya syuhada razali sempena hari jadinya yang ke 25. 'dah nak masuk asar ni, mana kokserkokdam ni, janji pukul 3.30 dah sampai sini" hishhhhh!!! Arif azmi mendengus panjang. sepatutnya sahabat baiknya itu menepati janji kerana hari ini merupakan hari yang ditunggu-tunggu oleh mereka untuk berjumpa tokey kasut bundle bro wacana di serdang.

Sambil menunggu teringat leteran kokserkokdam tempoh hari " ko ni arif azmi , nak buat business sangat, tapi tiba bab nak kawtim harga aku jugak yang kene handle!!!" . "aku bukan apa kokserkokdam, aku memang lemah bab-bab nak tawar menawar ni, ko paham-paham la bro wacana tu lagi dia nampak kita ni kecik, kurus cam aku ni lagi dia nak perah" heheh boleh tolong ye, kita kan kawan sehidup semati, kitakan nak kaya sama-sama. "kaya??? hmmm kokserkokdam dah mula goyang apabila ayat kaya diucapkan oleh Arif azmi......hmmmmmmmmm

wooooiiiiiiiiiiiiii" sapaan yang agak  kasar itu benar-benar mengejutkan arif azmi dari lamunannya. " ko ni kokserkokdam buat aku terkejut jer..tak ye pun bagi la salam, dah laaa buat aku tunggu cam tunggul kat sini..."i'm sorry!!!!! ucap  kokserkokdam  tersengih sambil menunjukkan barisan gigi yang jarang. "aku sebenarnya tunggu sarah tadi, dia pun nak ikut skali....sorry Arif azmi buat u tunggu lama...." sapaan sarah buat Arif azmi cair.....'ah takpe kecik punyer halll'....'jommm janji ngan bro wacana pukul 6 petang, ni dah nak kul 5 dah ni' nanti tak pasal-pasal stok kasut tu dia jual kat orang lain.

Ting !!!! tong !!! steseeeen serdang...terdengar suara awek tren LRT mengigatkan penumpang bahawa tren telah sampai di stesen yang disebutkan. mereka bertiga keluar mengambil teksi untuk terus ke kedai bro wacana yang terletak bersebelahan dengan shooping complex the mines...apabila sampai di tempat yang dituju,....arif azmi terkejut beruk!!!! "mana pergi kedai buruk  bro wacana ni..." rumah kedai yang dahulunya tersergam indah bak rumah setinggan di pinggir shopping complex itu sudah lenyap..yang ada buruh-buruh indon yang sedang menolak kereta tolak sedang tekun menjalankan kerja-kerja pembinaan..

"boleh tumpang tanya omm mana pergi kedai-kedai kat sini" Arif azmi cuba menenangkan hatinya yang gundah gulana...bukan sebab kedai itu diroboh tetapi mengenangkan nasib wang pendahuluan yang telah dibayar kepada bro wacana tempoh hari mungkin ranap seperti kayu-kayu rumah kedai tersebut. " nama sayaaaa ibnu saili, saya enggak tahu boss !!! saya sampey sini semuanyaaaaa sudah kapaaannnnn" kata-kata ibnu saili buruh indonesia itu memang menusuk hingga ke jantung arif azmi, 'mampusssssss!!!! macam mana aku nak jawab ngan syuhada razali awek kesayangan aku ni" dah la dia tu brutal..... duit dia aku pinjammm...waaaaaaa....

BROOOOO!!!!!!! , apesal ko tido sini....Arif azmi tetiba tergamam....yang dihadapannya kokserkokdam tersengih dengan muka tak bersalah...."subhanallah rupanya aku bermimpi" ....apa yang penting aku masih di stesen LRT dan busines yang aku rancangkan masih ON...:-) "itulah ko jangan tido lepas Asar, mimpi bukan2" nasib baik ko tak berjalan terjun rel LRT ni...." alamak kokserkokdam ni berkhutbah plak...dah laa datang lewat' dengussss Arif azmi...HAHAHAHAH mereka gelak bersama-sama sambil menuggu train ke SERDANG...

THE END.

P/S jangan tidur selepas waktu asar....lebih-lebih lagi di tempat awam :-)

12 comments:

kotak bulat said...

hehhee..menarik cite ni :)

Jahidih Saili said...

wah..best citer ni..plg xtahan si ibnu saili tu..haha..

ArulchelseA said...

cuak aku bro...terbaikkkk..

harrazdani said...

kotak bulat : tqvm
JH : indon sabah....
arul : sebenarnya ko watak utama tp xder dalam list 150 org tu...hhahah jenuh nak tukar balik nama watak.. tq dah bg alamat...yg lain belum lg...:-)

ArulchelseA said...

hehe..tk pe bro..janji layan cite ni..

Budak Botak said...

he3, macam2 lak jadi...

Entry terbaru -> Budak Botak Terpaksa Dedahkan RAHSIA Ni Kepada Cik Anon Semua... (",)

Belog MTT said...

huhu layann... :)

Lulu caldina said...

wah kreatifnya.. kredit buat awak... :)

Cik Cempaka said...

Haiiiii

samalm perkenalan

rajinnyer mengarang citer ;)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kesian member pegang watak BURUH INDON

haha

ABU said...

wah bagusnya segment ni. ramai orng blh kena tag..

liyana said...

haha..nice