Monday, June 27, 2011

masa itu pedang


Dah pukul lima petang...habis untuk masa bekerja pada hari isnin 27 JUN 2011 itulah bestnya bila kita bekerja di sektor awam.. 10 minit nak pukul 5 dah beratur di mesin punchcard...tiba-tiba teringat semasa bekerja di sektor swasta hampir tiga tahun yang lepas. 

Hari ini walaupun tanggungjawabnya berbeza tetapi kerjanya agak berkurang dari sebelumnya. Kadang-kadang terfikir lumrah kehidupan sekarang..semakin tinggi kita semakin sedikit kerja yang perlu dibuat kerana banyak kerja yang perlu difikirkan...hidup sebenarnya terlalu singkat untuk berbuat pelbagai perkara, tetapi hidup juga terlalu lama untuk tidak berbuat apa-apa.

Masa itu pedang...kalau kita tidak pandai mengawalnya..kita akan dipotong.

10 comments:

Titisan Hujan said...

sgt setuju

dikejar mengejar atau terkejar dek masa


komen2 tu xkena banned pn..smlm p men kt setting komen.da tersalah klik mn2 la ni.t nk p setting blik.heheheh

Syuxer said...

kawe setuju dengan demo..masa juga x boleh diundur balik..:)..masa juga itu emas

s u a r a h e a R t y said...

pedang itu adalah pilihan sedangkan masa adalah keperluan :)

liyana said...

btul..stuju..

echaRierie said...

agreed ! :D

cik nurussalwa said...

berkerja ~

cucu umie said...

jugakanlah masa dengan sebaik-baiknyer sebb tiada siapa pon yg boleh mengundurkan masa

MARIA LIZA said...

secara jujurnya memang berbeza sangat bekerja dgn swasta & gomen..tapi sifat bekerja di swasta masih diteruskan sebab dah biasa...pagi masuk aje ofis terus buat keje..kalau org lain masuk keje baca paper, mkn dulu...saya tak make sure keje settle..tapi tension sebab terlalu terikat dengan pekeliling, AP, dan semuanya kena ada memo..sekrg zaman internet, memo hanya melambatkan kerja...

Khairil said...

betul tu..lagi makin tinggi lagi kena banyak fikir...tu yang jadi boss2 semuanya botak..hahaha

Jiejah Gorjes said...

hmmm betul tuh