Wednesday, June 15, 2011

My Best Angle Contest : Dia statik tapi bukan plastik!

Masuk contest lagi kali ni contest yang dikelolakan oleh BajinganCinta...nak join klik SINI yer..nama blog pun ganaz...tajuk contest ni my best angle contest..kira angle terbaik laaa kalau orang ambik gambar kita. jadi saya berbesar hati menyertainya dengan menempelkan gambar Mr harrazdani kat bawah ni..:) dan kena buat sedikit karangan berkenaan tajuk ni "dia statik tapi bukan plastik"


 side angle...i think it's a best angle.

"dia statik tapi bukan plastik"

Ungkapan tersebut saya tafsirkan sebagai satu penceritaan disebalik sekeping gambar, sekeping gambar boleh menceritakan segala yang tersurat dan tersirat. Sebab itulah ada istilah mengatakan "biarkan gambar berbicara" ini kerana walaupun objek yang terkandung di dalamnya adalah statik tetapi secara zahirnya ia tidak kaku malah memberi seribu satu makna kepada mereka yang ingin berfikir dan berusaha mencari maksud di sebalik sekeping gambar. Oleh itu, apabila kita melihat sekeping gambar lihatlah dengan mata hati...pasti akan terserlah penceritaan tentang sebuah keceriaan, kesedihan, penderitaan dan pelbagai lagi emosi yang diciptakan olehNYA kepada kita. dan lihatlah sekeping gambar itu dengan hati yang ikhlas pasti akan terungkai setiap apa yang ingin disampaikan kerana walaupun "dia statik tetapi dia bukan plastik".

9 comments:

Andrik McVean said...

hi i have followed your blog and i hope that you can follow me back..tq

BajinganCinta said...

Terima Kasih kerana sudi join contest blog BC dan Tahniah kerana menjadi peserta pertama BC!

Good luck!
:)

ArulchelseA said...

trbaik bro...somga berjaya...

Roza Ami Nanomiya said...

aku dr dulu fail nak tafsir gambar

cucu umie said...

ayie tak reti nak tafsir semua gmbo..ad bebrapa gmbo shje yang boleh ditafsir..huhuhu btw, boleh tahan gmbo..smart2

kotak bulat said...

good luck tau.. :)
cantik dah gambar tu...

Jiejah Gorjes said...

gud luck... :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

goodluck for the pic:))

Khairil said...

nice shot...semoga berjaya...