Tuesday, July 12, 2011

"Aku join segmen berhantu!"

nak join klik SINI

Assalamualaikum dan Salam sejahtera, hari ni nak join satu segmen yang dianjurkan oleh seorang sahabat blogger saya ni....segmen tersebut mensyaratkan kita menceritakan kisah seram yang kita alami......jadi saya baru mengalaminya dua hari yang lepas selepas buat entry ini.....KLIK SINI, nak cerita pun rasanya tak perlu kot, sebab mungkin akan lebih merumitkan keadaan...moralnya kalau sesiapa yang telah meninggal dunia...kalau dia muslim banyak-banyak sedekahkan al fatihah kepadanya...agar rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang soleh. 

Sebelum ini  pun saya pernah masuk bilik post mortem di HKL..Tengok prosedur macam mana post mortem dibuat...mayat time saya hari tu...seorang perempuan pertengahan umur yang mati terbakar....jadi doktor nak pastikan samada dia terbunuh terbakar ataupun mati sebelum dibakar....mula-mula macam biasa jer...tiba part doktor angkat mayat tu untuk diletakkan dalam posisi duduk...macam mayat tu bangun betul-betul mengadap saya....grrrrr...balik malam tu pejam mata masih terbayang lagi perkara tu....seram tak ?...banyak lagi sebenarnya...tapi cukuplah dua cerita jer...simpan next time..perasaan seram terlalu subjektif sebenarnya hanya orang yang mengalaminya sahaja yang dapat merasainya....wassalam.

p/s jom ramai-ramai kita meriahkan segmen MB ni...;)

19 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

smoga berjaya ea..

kena berhantu lbh ni..heheh..

rara pinkmafia said...

kalau takde kisah seram ni cane eh?hehe

Fathiah Hamim said...

meremang.....:D

kotak bulat said...

err..tgh byangkan ni.. ish..seram sebab malm tadi baru layan crita antu..

liyana said...

fuh..beraninya..
hmm,,agk menakutkan klu hdp stuasi cmtu...

Wanie said...

segmen berhantu?seram nak join..hehe

OP Shahfieq Daniel said...

huhuuh..
giler lah...
amek ni 5 bintang!1

ArulchelseA said...

uikkk cuak aku nak join ni..kih kih kih

iKhRam said...

tak citer pun dah seram

imaginasi.. hentikanlah.. hentikanlah.. wua! wua! wua!

Bui Junaidi said...

mcm best jer..p tgh malas nk join segmen pulak ni..huhu..seram jugak dgr kisah harraz tu..*_*

cucu umie said...

wah segmen..ayie tidak ad mood lg..masih bz

aquatwins932 said...

pengurusan mayat memang bukan calang-calang orang yang bole wat.. x dapat nak bayangkan how u feel bila mayat tu mengadap anda.. seram ==

syrupmasin said...

errr..macam takut je..

Afikah Aziz said...

seram nk join...err macam la pnh join apa2 segmen sebelum ni hehe ;p

cik Beskod said...

kalau saya konfem dah pengsan kot huhu ... x pon memang trauma habis lah lepas tu kot ahha adah singgah saya punya ksiah seram x??

http://alyajane.blogspot.com/2011/07/aku-join-segmen-berhantu.html

Khairil said...

huhu..seram oo bila tgk post mortem mcm tu...anyway selamat berjaya bro...

...Minah BluR... said...

woah....handle ngan mayat..err... bro, nak tanye..try klik kat situ tapi link nye takde... huhu. cane tu

~iz~ said...

salam kenal...

erkkk..

...Minah BluR... said...

TIGA KISAH PALING SERAM AKAN DIKETAHUI ESOK JAM 10.00 PAGI YE. =)