Tuesday, July 26, 2011

Entry santai | pantang maut sebelum ajal


Assalamualaikum dan salam sejahtera, berpantang maut sebelum ajal, itu aku boleh rumuskan  bila tengok gambar Seorang remaja berusia 13 tahun berasal dari Virginia, Amerika Syarikat ini terselamat setelah lehernya tertusuk buluh. Remaja bernama Dez Heal sedang bermain-main dengan temannya dan berperanan sebagai ninja dan ia menyimpan buluh itu di dalam baju kaosnya. Ketika ia melompat buluh itu menusuk tepat di leher sebelah kanannya. isskkkkk..tapi budak Dez ni nampak tenang jer..gile cool budak ni.

Buluh tersebut berjaya dikeluarkan lima jam selepas kejadian, namun Heal tidak mengalami risiko apapun. Seorang doktor Paul Pepe, mengatakan buluh itu tidak boleh dikeluarkan kecuali mereka yang ahli. “Jika tidak ia akan memutuskan artileri maka kemungkinan darah akan banyak keluar,” kata doktor yang berjawatan sebagai ketua jabatan kecemasan di University of Texas Southwestern Medical Center.
   
huffingtonpost, Isnin (25/7/2011)

P/s kalau yang ada anak tu awasi setiap apa yang mereka  lakukan...takut jadi macam ni menyesal pun dah tak guna, kadang-kadang rancangan TV ni bagi pengaruh yang negatif pada kanak-kanak...

24 comments:

Khairil said...

aduh..namapak rileks saja le budak tu...kita yang tgk pun naik seriau...haha

Mohammed Faizal said...

adoi...memang cool gile budak ni

cucu umie said...

wah..kalo ayie enth lh..

Piasara said...

"yg pasti kalau akk, dah pengsan 3 jam..hehhe..panik punya pasal..ank lelaki mmg mcm tu,dulu masa ank laki no2 akk umo 4 thn pernah terjun keta masa keta tgh bergerak..Alhamdulillah..selamat..akk rasa mcm mati hidup semula..org dewasa kena selalu pastikan ank2 atau adik2 kita bmain dgn selamat.."

harrazdani said...

kak pia : setuju..anak saya pernah selamber jer terjun swiming pool yang tahap kedalamannya orang dewasa punyer...mcm nak pecah jantung kejap...hussshhh

Jiejah Gorjes said...

tak berkerut langsung muka budak ni..tak sakit ker??

Interesting Pictures said...

fuh... gambar yang mengerikan

ArulchelseA said...

uikk cuak aku bro..mintak
dijauhakanlah mcm ni..

Fathiah Hamim said...

ngilu, kecut perut.

yatie Awang said...

betul tu, sentiasa awasi anak2 bermain, tegah sebelum terkena..

kadang2 anak2 yg kacil ni, tak tahu benda2 yg bahaya

Green Apple said...

ngerinya...
tula pasal org tua2 x bagi main ngan benda2 tajam & bahaya...
umur budak ni masih panjang...

simanis said...

terasa mcm cucuk leher saya je buluh tu...ngeri tobat pun...!

Khairol Ikhwan said...

aaduhhhhh, trasa mcm leher aku je yg kene tusuk... tengok gambar pun dah cukup la... huhuhu, sakit nyerrrrr ...

Wanie said...

err gambar ni boleh tengok 1 saat je..
kesiannye budak ni..huhu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

erm,gerun la plak..

emydiaz3 said...

huhuk..seriau je tgk..nyilu smpai leher sy terasa...aiyakk

kotak bulat said...

budk ni sedarkan.. kalau kb, da pengsan da..

liya alia said...

ayakkk... sakitnya tengok !!!!!

ain.alias said...

cool gila budak ni!!! :0

wan_cikgumuzik said...

perrgghhhhh..!! sipi jerr tuhh

Pustaka NurIman said...

ya tidak cepat dan tidak lambt walau sesaat pun krn maut telah ditentukan waktunya oleh yg Maha Pencipta

syrupmasin said...

perghh berbual la budak tuh..gila scary..

alif haris said...

huuhuhuhu ngeri gile ! ..
nmpak relax je budak tu ..

iKhRam said...

ni permainan jenis paa pulak ni sampai main tusuk2 leher ni.. bahaya sungguh..