Thursday, July 7, 2011

konsistensi



Assalamualikum dan salam sejahtera, orang tua-tua pernah berkata...kalau senang dapat maka senanglah pula terlepasnya, susah dapat maka susahlah pula terlepasnya...tahniah saya ucapkan kepada pasukan bola sepak kelantan yang baru sahaja menjuarai Liga Super...walaupun terpaksa menunggu sehingga ke detik terakhir bagi menentukan kejuaraan....perit kan.. semalam entry copy paste  dan ini baru betul-betul original..hahah

Ada juga orang cakap mempertahankan itu lebih sukar dari mendapatkannya...untuk mempertahankan sesuatu yang diperolehi perlunya komitmen yang tinggi dan yang paling penting konsistensi. contoh lain yang boleh kita lihat ialah sebuah perkahwinan yang diadakan meriah dengan kos beratus-ratus ribu...apa yang akan diperhatikan oleh masyarakat ialah bagaimana bahtera sebuah perkhawinan itu di pandu oleh kedua-dua individu tersebut bagi mempertahankan kasih sayang yang telah dibina....oleh itu apa yang penting ???? kerjasama dan sentiasa konsisten dalam apa jua keadaan.

12 comments:

MARIA LIZA said...

konsistensi tu penting dalam apa jua perkara yang kita lakukan..

ArulchelseA said...

tgh mencari kongklusi bro.... kih kih kih

Syuxer said...

kesimpulannya

apabila nak berkerjasama pastikan ego rendah dan cuba dengar pendapat orang lain..

kalau bab mempertahankan, ianya memerlukan usaha yang berlipat ganda dan prestasi yang konsisten sepanjang masa..

kalau bab mendapatkannya,itu perlukan usaha yang gigih..

Scya Lollita said...

bola bola bola haiyooo .



apa yg penting , kerjasama !

Fathiah Hamim said...

kalo kenduri kawen meriah sampai 7 hari 7 malam tapi suami isteri tak konsisten dalam jaga relationship, tak dapat nak tahan la jawabnya.

::FAIZ FARISH:: said...

stuju ngan Maria

Bui Idzra Ryn said...

easy come,easy go..*_*

mancai said...

salam singgah... biasalah tu sudah lumrah.. tahniah kelantan

cucu umie said...

usaha untuk mendapatkan sesuatu itu pntg..kalo senang dapat makan senanglh nak lepas..huhu

Khairil said...

tapi kadang2 di Malaysia ni kalau lepas bergelar juara mesti akan banyak masalah lepas tu...mungkin inner politic yang bagi ruin ...

Kapten Atok said...

tahniah kelantan
tahniah org kelantan

wan_cikgumuzik said...

hadang2 sesuatu yang tak konsiseten boleh berlaku disebabkan beberapa perkara musibah yang mungkin menyebabkan kekecewaan dalam hidup..

pantai berubah kerana ombaknya.. menusia berubah kerana??

fikir lah..