Thursday, September 29, 2011

Bloggers...jangan terlalu ghairah berblogging... anda diperhatikan!!!!!





Salam to all my friend, semalam ada lagi kawan aku kena hack..sememangnya dunia online ni tiada siapa yang boleh jamin keselamatannya 100% mesti ada kekurangannya. hari ini nak kongsi satu maklumat yang aku rasa penting...Hal yg sangat penting terutama pada orang yang suka online di Cyber Cafe..walaupun kita dah berhati-hati dan sentiasa beringat kita sebenarnya tidak boleh tidak menghadapi masalah kebocoran maklumat penting kita di dunia maya ini. 


Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak..Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya. Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah  selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telahtersimpan di dlm Black Device.


Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting Semoga informasi ini berguna untuk anda semua..

Oppss..Jangan lupe kongsi dengan kawan-kawan yang tak tahu ye..:)..

17 comments:

budakijaupendek said...

nice info.
thanks for sharing (:

kotak bulat said...

baik.. akn berhati2 pas ni

kiz said...

cegah sebelum kena..kalau dah kena tak der makna dah.

uncle hyree said...

lepas ni kena rajin raba kat cc ...sebab uncle selalu ke sana ..tapi main game online je lah..huhuuu

tapi main game pun takut ada orang ambil akaun uncle..huhuuu tak boleh jadi nih..kena checkkkkkk

khairul said...

bahaya btol la skrg ni..hari ada lagi blog yg kena hacked

♛ Azie Azra ♛ said...

thx for sharing =)

aimie amalina said...

haigoooooooo
mentakotkan lahhh =(

ArulchelseA said...

tq utk info ni..

*dulu masa remaja selalu g CC ni..kdg2 jumpa friendster yg tk log out... kih kih kih kih..

Fitri Senin said...

tq for the info..br tahu sebenarnya..sebelum ni ada juga dengar cite komputer gomen ni derang blh detect buka site apa..

simanis said...

takut gile!

::FAIZ FARISH:: said...

menakutkan

jokergurl said...

hai,jom join contest.........http://jokegurl.com/2011/09/hadiah-contest-like-realiti-kehidupan/

Bui Junaidi said...

bui jarang g cyber
lepad ni kena berhati2 lah

thanks harraz 4 the gud info

kipidap..*_*

pesanan penaja-kalau tak nak kena delete,baik join segmen..hehehe

cunndaa said...

mekasih abg for d info,
bila abg gtaw ni, baru cunda tahu...
sama2 lah kita berhati2..

Khairil said...

macam2 cara le depa nak menipu orang...genius..

Mrs.Yie said...

saya online kat rumah je hehe :)

caliph shuriken said...

arigatou bro kongsi ilmu ni...