Thursday, October 13, 2011

TEKNIK SEO AKU MENJADI ...MIAHAHAHAH.. | WALAUPUN KITA BLOGSPOT KITA PUN BOLEH...;)

Salam to my friend, 10 OKT lalu bagi aku ialah satu hari yang amat bermakna bagi blog aku. Kerana apa? kerana trafik (UV) mencecah ke satu angka yang tak pernah aku terfikir pun sejak mula berblogging FEB lalu. Naik seperti roket yang membawa Dr Sheikh Muzaffar ke ruangan angkasa....sangat teruja kan!!! hahaha ..tapi itu hanya sementara..

Mungkin inilah yang dirasai oleh mereka-mereka yang sentiasa aktif ber SEO...kalau kena tajuk dan masanya memang akan meletup. Tapi bagi blog aku yang berhosting blogspot ni...setakat  itu saja laaa...dan hari berikutnya....ianya menjunam seperti saham pakman teloo selepas beliau ditangkap..miahahahah..tapi cukup aaa kan atleast rasa jugak UV ribu-ribu walaupun tiga hari jer...;)


Mungkin ada orang cakap...alamak der!!! ko blogspot pun nak main SEO...apa daaaa..kacau daun laaa bro...miahahaha biarlaa apa orang nak cakap nyer pung..blog ni pun just suka-suka..ada idea aku update original post kalau tak aku copy laaa mana-mana berita...betul tak. Yang penting blog ni tak terbiar dan sentiasa ada info yang nak disampaikan. kalau ada orang nak sabo ker tikam belakang ker...tikam laaa aku pun tak kisah nyer pung..cuma nanti jawab sendirilah yer..hahaha

Korang nak tahu tajuk apa yang aku buat sampai jadi cam tu.ni haaaaa.. Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).. orang lain sibuk tulis sistem aku tukar jadi skim.. kat tajuk entry aku..hahahah taktik aku menjadi.. moralnya "kalau kita kecil dan serba kekurangan jika ingin bersaing kita perlu cari kelainan dan perlu berfikir di luar kotak "out of boxs"  kerana kadang-kadang kelainan itu akan lebih terserlah dikalangan yang ramai dan kuat"...insyaallah.

p/s : bold tu dah macam kata-kata hikmah tu..boleh ambik simpan.

32 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,tahniah!

Ezad Skytech said...

wahhh..tahniah3..tak pernah lagi capai UV macam tu dalam sehari sepanjang berblogging ni..hee~

Yatie Awang said...

wahhh...bagus tu tahniah

afzalsukasuki said...

haah bro aku tgk UV ko pon dah tinggi!syabas :) teruskan usaha menjadi blogger yang lebih berjaya :)

*aku tak minat SEO :( uhuk3

harrazdani said...

nuyui, ezad, kak ngah : most welcome....thanks...saje jer suka2 huhu ;)

harrazdani said...

afzal : thanks zal...kadang2 jer zal...nak selit ngan entry sendiri..tp hang punyer blog paling best laaa aku tgk takat ni...;)

khairul said...

tinggi melangit tu bro ..baguih2

harrazdani said...

khai : guna engine turbo..huhuh tp buka itu yang ingin aku tunjukkan tetapi apa boleh kita buat utk jadi mcm tu..walaupun kita berblogspot...

NURUL ASHIKIN said...

syoknya

ABU said...

menjunam seperti saham pakman teloo hahahaha..

em tu la pasal susah nak dpt trafik mencanak mcm tu.. kena pandai bermain seo..
macam aku ni..harapla..

harrazdani said...

abu : saham tu...zaman aku tak sempat...huhuhu tp dengar2 mcm tu laaa..

hang dot com bro..kalau buat mesti terbaik punyer.

Bui Junaidi said...

wah..mmg bijak mcm sang kancil..hehe
tahniah dan kipidap harraz..*_*

harrazdani said...

bui ; bukan bijak cam buaya ker...bujang senag...huhuhu

ADAM FIKRI said...

tahniah..btol kata bro..kalau kita nak bersaing, cuba cari kelainan yang mungkin akan menarik perhatian orang lain untuk baca

harrazdani said...

adam : yesszaaaa betul tu mr adam..

Bro ahmad said...

Main tembak keyword memang best huhuu..satu je masaalahnya nak kena prihatin apa yang orang nak cari hahaaa.

all the best,

tahniah

harrazdani said...

BA : thanks bro..main tembak3 memang best

Khairil said...

tahniah bro , pencapain yang terbaik..takkan setakat itu sahaja..cari le keywords2 yang boleh hits lagi..nanti aku bolehlah nak menuntut ilmu SEO dari hang... :)

SoLy SoLicious said...

wow..ptut la nengok haritu traffik sini kemain hebat..heee

budakijaupendek said...

tahniah.
kena blogwalking selalu. hehe jeles ni ^^

harrazdani said...

rill ; kita guna kaedah cuba jaya..huhu

soly : kebetulan jer...

BIP : blogwalking main peranan sangat penting..;)

mankete said...

tahniah abam, eheheh dah start syiokk tu ..

pas ni mesti ketagih ehehhe

afzalsukasuki said...

aku dah pesan yang ko buat SEO sejak akhir2 ni :) huhu.Mencanak seolah2 kesejukan.haha

*blogspot mmg rendah ea?tak mcm domain lain?

harrazdani said...

man ; adakah ini betul2 mankete ??? hahahah

afzal : yang aku tau blogspot mmg kurang berbanding dot com....biasanya dot com pagerank dieorang memang tinggi laaa...senang nak duk dalam first page google..

kiz said...

teruskan bro..sama-sama kita bersaing demi sesuatu yg sihat..hehe

harrazdani said...

kiz : hahaha betul tu...aku tgk ko pun dah lain macam skrang...tp entry ori tetap ada...betul tak..bukan 100% berita..

ArulchelseA said...

kih kih kih.. tahiah bro.. aku tgk tajuk je ari tu dah tau..tgok tjuk cite tu lama je dalam carta..kih kih kih

ArulchelseA said...

bila la aku nk dpt trafik mcm bro ni..hehe

HEROICzero said...

keh3x teknik yg berkesan .

Nisa' said...

Tahniah! :D

amranaiman said...

haha anda bagus dan bijak :D

caliph shuriken said...

congratz.. tinggi giler trafik minggu tu ^^