Saturday, November 5, 2011

PATUNG LILIN YAHUDI HINA ISLAM | APA KITA RASA ????

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Malam-malam raya ni sambil blogwalking sambil dengar takbir...fuhh memang menyentuh hati. tiba-tiba time singgah di blog yastro ada satu gambar yang  buat aku amat rasa tak puas hati iaitu  dengan patung lilin kat atas ni. Aku terfikir apa sebenarnya yang membuatkan mereka ni sakit hati a.k.a busuk hati sangat dengan islam ni, apa yang islam dah buat pada mereka hingga islam dihina sebegini rupa secara terang-terangan plak tu. Katanya patung ini dipamerkan di Muzium lilin di US. tentang kebenaran gambar ni aku tak pasti sebab sekarang ni banyak sangat fake picture.

Tapi kalau benarlah gambar yang aku lihat ni tulen, aku teringat akan tentang amaran Allah SWT  bahawa puak-puak ni takkan berpuas hati selagi kita (islam) tidak mengikut mereka. Aku terfikir, kita umat islam ni ramai tetapi mengapa agama ini sering dihina dan direndah-rendahkan sedemikian rupa...tepuk dada tanya iman...jangan tepuk dada tanya selera kerana selera itu nafsu dan nafsu seringkali tertipu, dan kadang kala membuatkan kita tak rasa apa-apa bila melihat gambar sebegini.

Wasaalam.

13 comments:

faridah nazurah said...

betul tu.. agama2 lain takkan pernah berpuas hati disebabkan dorang tau yang agama Islam ni agama yang kuat dan teguh

ABU said...

cilaka sungguh..

wan_cikgumuzik said...

adey.. tetiba plak ada gambar yg aku pernah tgk setahun yg lepas keluar balik kat sini.. huhu..

apa2 pun bagi aku, islam amat kuat sbb mampu menampung puak2 bukan islam yg kat atas tuu tanpa mengenal erti kalah.. just fikirkan yg positif kan??

harrazdani said...

wan : hahahaa positif thinking ni kena berlapik dengan panduan akal dan logik akal dalam sesuatu isu...wan.. p.ramlee dah bg hint lama daaa....sebab positif thingking sangat sampai satu keluarga kena culik depan mata pun masih cooooobaaaaa annnnnn....hahahaha..adey...

dan gambar ini ....gambar org islam tngah sujud sembahyang pun nak positif thinking lagi....patut laaaa mereka boleh buat apa saja sebab umat islam ni postitf laaa sangat...hahahah

mirakim said...

dorang mmg sial..semoga Allah menurunkan azab yg pling pedih tuk mereka..

cardiacku said...

Memang Allah telah nyatakan bahwa bangsa Yahudi adalah bangsa yang terlaknat.Tinggal tunggu saja kehancurannya yahudi itu.Mereka tak akan senang kalau Cahaya Islam belum pdam.Padahal mereka tidak tahu bahwa Cahaya Islam akan terusb bercahaya walau pun mereka berusaha memadamkannya.

abufarras said...

Yahudi memang dari jaman dahulu kala sangat membenci Islam...

khairul said...

haram jadah punya org kafir !

Deganshah Putra said...

Zionis memang suatu kaum yang patut dimurkai Allah, semoga umat Muslim bisa sabar dan kuat menghadapi cobaan ini

caliph shuriken said...

based on pic, berdiri megah paling atas tu bakal kena laknat melarat paling bawah nanti...

Yatie Awang said...

orang kafir ni kan, memang dia orang rasa merekalah yang hebat...sebab tu suka menindas orang islam

Mrs.Yie said...

dok lama lagi yahudi nok mapuh la tu..huhu..rasa mcm nok sepak terajang je org yg buat patung lilin ni..lepas sepak terajang,rasa nok pijok muka dia dengan tapok kaki..

Azmi Khan said...

Umat islam la nie die tak mcm umat islam zaman dlu....
pantang ada org islam kena mesti ada bantuan yg sampai.....
la ni byk yg selfish....
bukan semua tp tetap ada.....