Saturday, December 31, 2011

KEPUTUSAN PENUH KELANTAN VS TERENGGANU 31 DIS 2011 | KEPUTUSAN TERKINI KELANTAN VS TERENGGANU 31 DIS 2011 PERLAWANAN PERSAHABATAN PRA MUSIM 2012


KEPUTUSAN PENUH KELANTAN VS TERENGGANU 31 DIS 2011 | KEPUTUSAN TERKINI KELANTAN VS TERENGGANU 31 DIS 2011 PERLAWANAN PERSAHABATAN PRA MUSIM 2012. Pada malam ini dua gergasi Pantai Timur iaitu pasukan Kelantan dan Terengganu akan berentap dalam siri perlawanan persahabatan sebelum menjelang persaingan sebenar pada Januari tahun depan. Perlawanan persahabtan ini amat signifikan untuk kedua-dua pasukan.

Kelantan yang baru sahaja tewas 4-3 (secara agregat) semasa menentang kelab PERSEBAYA dalam persaingan untuk merebut UNITY CUP sudah semestinya mahu mengembalikan moral para pemain dan para penyokongnnya tentang kemampuan pasukan Red Warrior pada musim depan. Tahap seserasian para pemain juga harus dipertingkatkan terutamnya di barisan serangan agar Kelantan tidak mensia-siakan lambakan peluang yang terhidang di hadapan gol pihak lawan.

Bagi pasukan Terengganu pula, sudah semestinya perlawanan ini akan menguji kreadibiliti jurulatih Mat Zan Mat Aris dalam mengemudi pasukan Terengganu pada musim hadapan setelah cemerlang pada musim 2011 di bawah kendalian Irfan Bakti. Perlawanan ini adalah sangat penting bagi Mat Zan untuk membuktikan bahawa beliau adalah calon yang paling tepat bagi menggantikan Irfan Bakti pada musim 2012.

Diharapkan perlawanan yang akan dilangsungkan pada malam ini akan menunjukkan satu kualiti permainan bola sepak yang tinggi dan pastinya sedikit sebanyak akan memberi gambaran positif tentang perjalanan kedua-dua pasukan pada musim 2012 nanti. KEPUTUSAN PENUH KELANTAN VS TERENGGANU 31 DIS 2011 | KEPUTUSAN TERKINI KELANTAN VS TERENGGANU 31 DIS 2011 PERLAWANAN PERSAHABATAN PRA MUSIM 2012 SEPERTI BERIKUT (:-)
KELANTAN VS TERENGGANU
O-O
0845 MLM
STADIUM SULTAN MUHAMMAD IV
KEPUTUSAN KEKAL 0-0 SEHINGGA PERLAWANAN DIBATALKAN KERANA HUJAN LEBAT

No comments: