Sunday, April 1, 2012

AARON AZIZ - " SAYA SELALU MENUMPANG MANDI DI STESEN MINYAK DAN HANYA BERSIAP DI DALAM KERETA"


Betullah pepatah ada mengatakan 'bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah' bila aku terbaca kisah Aaron Aziz ni memang beliau berhak untuk mengecapi apa yang beliau ada pada hari ini. Jika dilihat daripada kisah-kisah orang yang berjaya kebanyakan mereka adalah dari golongan yang susah, dan dari kesusahan itulah mereka bangkit untuk menjadi seorang individu yang tabah dan berjaya. Tak dinafikan ada yang senang dan terus berjaya tetapi mungkin kejayaan tu tak bertahan lama...jom baca luahan hati Aaron Aziz diawal kemunculannya.

"Di awal kemunculan sebagai pelakon di Singapura, saya masih belum mampu menarik nafas lega. Jika produksi Malaysia menyediakan makan untuk artis dan kru, berbeza pula dengan produksi Singapura ketika itu, makan tidak disediakan. Apabila tiba waktu makan, produksi akan berhenti dan pandai-pandailah mencari makan. Ada masa saya terpaksa ikat perut sebab tidak berduit. Ketika saya mencari rezeki di Malaysia, isteri, Diyanah Halik dan anak sulung, Danish Anaqi terpaksa ditinggalkan di Singapura. Orang tidak tahu ada masanya saya menumpang tidur di rumah kawan, ada ketika saya tidur dalam kereta. Saya selalu menumpang mandi di stesen minyak dan hanya bersiap dalam kereta." 

Duit belanja untuk isteri dan anak tidak seberapa ditinggalkan. Isteri kena berjimat cermat ketika itu. Lagipun bayaran diterima dalam Ringgit Malaysia, apabila ditukar kepada dollar Singapura, jadi sedikit. Bagaimanapun, berkat kesabaran saya dan isteri, akhirnya kehadiran saya mula diterima. Saya masih ingat drama Emil Emelda menaikkan nama saya sehingga diterima hari ini. Saya terhutang budi pada produser, Datuk Yusof Haslam dan Erma Fatima, mereka adalah insan yang memberi ruang mengembangkan bakat saya di Malaysia. Inilah dinamakan bersusah-susah dulu, bersenang kemudian.  SUMBER _ BEAUTIFULNARA

No comments: