Tuesday, July 19, 2011

BEN ASHAARI ,AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA


KLIK SINI benashaari

Assalamualaikum dan salam sejahtera, melihat kepada list yang terlalu panjang...seramai  114 blogger semuanya...dan yang bestnyer ke semuanya adalah blog baru yang jarang aku singgah dan tak berapa pasti akan keistimewaannya..jadi macam mana nak pilih yang terbaik ni....kalau sebelum ini pun kita tak pernah jumpa dan baca entry mereka...???

Dalam hal ini aku teringat satu cerita yang boleh kita kongsikan bersama "pada suatu hari seorang murid bernama Ali  telah disuruh oleh seorang gurunya mencari rumput yang paling cantik dan terbaik...murid tersebut di bawa ke sebuah padang...dan guru itu berkata...Ali !!!!...bermula dari sini sehinggalah sampai ke hujung sana, Ali cari rumput yang paling cantik dan terbaik tetapi dengan syarat tidak boleh berpatah balik.....maka Ali berjalan dan terus berjalan...disepanjang perjalanannya..beliau ada terlihat rumput yang cantik tetapi merasakan mungkin ada lagi yang lebih baik dan cantik  di depan sana...dan akhirnya beliau sampai ke hujung tanpa memetik apa-apa rumput ditangannya" moralnya ...paham-paham sendirilah yer...perjalanan Ali tadi umpama masa yang tidak boleh diundur dan rumput-rumput yang menarik pada pandangannya sepanjnag perjalanan itu adalah yang terbaik...tetapi ingin mengejar yang lebih baik...dan akhirnya Ali berlalu dengan hanya memijaknya....

Jadi aku buat keputusan untuk bermula dari awal dan berhenti sehinggalah aku berjaya menemui tiga blog yang ditetapkan oleh Ben ashaari....yang beliau syorkan tiga blog yang terbaik...jadi bagi aku inilah yang terbaik bagi aku...dan perjalanan aku hanya sampai di blog yang ke 13 sahaja dari 114 tersebut...yang selebihnya adalah baik tetapi kita manusia hanya buat apa yang termampu...jangan over limit bahaya untuk kesihatan...

  1. http://viniyamey.blogspot.com
  2. http://www.my-shopping2u.com
  3. http://idafirdausi79.blogspot.com
Aku pilih mereka bertiga kerana blog mereka sangat kemas, font yang mereka amat menyenangkan mata dan nampak sangat cool....dan cerita di atas telah menghuraikan mengapa saya memilih anda bertiga...... BEN ASHAARI ,AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA mereka adalah yang TERBAIIIIKKK..

20 comments:

BeloG MTT said...

Datang jenguk sini.. :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

huhu,xsempat sy nak join~

BERT said...

so suwet.. terharu gilak.. ehhee

mekaseh cik harraz.. ai loikeee

Shehan Ismail said...

terjah sni dr segmen bro ben.. ;p

cik Ida said...

thanks! tak sangka ada gak yang melih belog ku menjadi blog pilihan.. hehehehe :)

Niena Pengembara Ilahi said...

OhhhhH terharu.. terima kasihhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Papa Mifz said...

tahniah pada mereka yg terpilih...:)

TYNTHA LANA said...

hah..bila plak segmen ben ni abgdani,huhu..urmm..ptg ni nak BW dulu..mlm2 bru bca entry..

iKhRam said...

nak tgok jugak la blog diorang.. hehehe

caliph shuriken said...

dh lama x dgr citer rumput ni ^^

Aida Omar said...

dah terjah mereka bertiga..:)

Niena Pengembara Ilahi said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/award-untuk-mereka.html

Wanie said...

bersegmen lagi pakcik kite..:)

Niena Pengembara Ilahi said...

moga jadi kenyataan tapi.. mustahil hehehe

Syuxer said...

citer rumput itu pernah aku dengar dan baca..ada pengajaran berguna disitu..terima kasih sahabat kerna mengingatkan kembali..

kepada dipilih itu,sekalung bunga tahniah..:)..

Khairil said...

tahniah kepada mereka yang terpilih oleh bro harazdani...

alif haris said...

waah terjah mereka bertiga ^^

diana said...

my shopping2u tu je blog yang akak biasa pi..
2 lagi baru nak berkenalan la ni..
heheheh

kiz said...

tolong terjah blog pilihan encik Dani.

ammboi said...

banyak penagajaran yang ada nih..
sumber yang menarik bro harrazdani..:)