Thursday, August 11, 2011

entry santai | PAKSUHASHIM .COM memang layak.


Assalamualaikum dan salam sejahtera, sebelum ini aku ada buat entry tak puas hati pasal seorang blogger yang menggunakan sebijik ayat macam kat atas ni di shoutboc aku,  klik SINI. Dan hari ini aku terima lagi..hahahah...adakah secara kebetulan atau orang yang sama. Atau adakah ayat ini memang menjadi trend masa kini. Aku pada mulanya macam tak nak terjah blog paksu Hashim ni, tapi fikir-fikir terjah jer lah...bila masuk sana, aku lihat blog paksu Hashim banyak perkara yang baik dan bermanfaat untuk dikongsi.  Persepsi aku yang  negatif pada mulanya dah bertukar positif. Jadi aku terfikir Paksu Hashim memang layaklah jemput orang follow pun blog dia, sebab blog dia memang terbaik. Dan jika dia follow blog aku yang dhaif ni kira bonus laaa...selang beberapa minit aku follow dia..dia kembali dengan ayat ...seperti kat bawah ni.



Moralnya kalau kita rasa kita menyediakan satu site atau medium perkongsian yang baik dan bermanfaat untuk semua orang, kita boleh berbuat seperti Paksu Hashim ni. Kira macam berdakwahlah ajak orang ke arah kebaikan dan berkongsi ilmu betul tak. Tapi kalau blog kita lebih kepada personal, rasanya tak sesuai laaa kot nak ajak-ajak orang dekat shoutboc macam ni. Yang macam kes lepas-lepas, dia letak ayat kat shoutboc macam ni...aku terjah... tengok-tengok blog personal, citer pasal boyfrend la, kucing beranak, makan apa malam tadi dan bla blab laa....jadi apa tunggu lagi jom terjah paksuhashim.com.


12 comments:

Freaky said...

hehe biasaya siapa yang hantar macam tu, aku x layan... u folow me, i folow u back.. hummm

rara pinkmafia said...

kekekek cm tu pon ada.jap2 nk g kat dye =)

Anak Wak Mail said...

haha,,sabar ye..dah pergi blog paksu,,banyak benda bermanfaat dalam tu..:)

saya cello191 said...

sy follow blog yg sy nak follow ja..
i follow,u follow..mmg xlayan..^^

Belalang Hijau said...

hmmm...klu belalang agak jarang layan msg d s/mix yg begitu.tp belalang akan follow mana2 blog yg belalang rasa berbaloi utk follow...

Aku Afzal said...

yeke bro?kalau macam tu memang berbaloi untuk di folo.saya pon nak folo gak :)

Khairil said...

dah follow dah paksuhashim.com...memang laya utk di follow...

alif haris said...

hehehe .. seb bek paksuhashim ni baguih :)

fiq. said...

selalu jugak tngok paksu hashim ni, kat blog org lain lahh..

wan_cikgumuzik said...

hahaaahaa... budi bahasa budaya kita.. kih kih kih.. terrbaeekk..!!!

caliph shuriken said...

kjap nk singgah situ tgk apa yg best ^^

insan kerdil (paksuhashim) said...

Asalamualaikum....sahabat semua....anak saudara tolong buat blog saya....barangkali dia nak bantu mperkenalkan blog saya kot.....saya selalunya sibuk.Apa-apa pun T,kasih la...kepada tuan blog ni...Terima kasih juga dekat dahabat semua.....semoga kita sama sama maju dalam ber blog ni...tq