Tuesday, September 20, 2011

Blog khairul a.k.a gilamodified di hacked | macam mana nak tanganinye????

Salam to all my friend, pagi ni aku buka blog aku baca di shoutbox kawan kita khairul a.k.a gilamodified minta pertolongan kerana blog beliau di hacked.


Masuk pun tadi blog dia...gilamodified.blogspot.com, terkejut gileer ada muzik filem troy plak dahhh...tak boleh bayang kalau jadi kat blog kesayangan aku ni. kalau ada sesiapa yang tahu cara nak selesaikan masalah beliau dan juga ada tips-tips dan langkah-langkah awal untuk bendung aktiviti ni aku harap sangat dapat berkongsi dengan kawan-kawan semua terutamanya blogger-blogger otai diluar sana.

Sesiapa yang ada cara nak bantu kawan kita ni hantar ke email beliau khairul@sam.com.my.

29 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

jgn la jd kat aku... aku x reti la klu hal2 cam tu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

jgnla jd kat yui..seram lak tgk blog tu bila dihacked..

SoLy SoLicious said...

erk..menakutkan..huhuhu...

Cikgu Bada said...

aduhai...takut jugak jd mcm ni
sapa boleh tolong..nanti cikgu tanyakan kot² ada member yg tau

Paris Lipton said...

agak seram...mintak2 ku xjd mangsa

Mrs.Yie said...

suruh dia buat blog baru je la nampak gayanya tu..x boleh buat apa dah kot..huhu..

Mrs.Yie said...

tapi biasanya si tukang hack ni dia akan tinggalkan emel atau apa sajalah supaya kita boleh hubungi beliau untuk mendapatkan balik blog kita dalam keadaan baik..x de apa tu..saja je dia buat nakal..hehehe.. :)

harrazdani said...

mrs yie : oic...biasa macam tu ker..

ZWAN SABRI said...

mintak simpang malaikat 44 la drpd kena hack.. HUHU


MySuaraBlog: Open Mindedla Sikit Derr!

ieda said...

aduhh kesiannya .. mcm mana tuu
harap ada yg membantu ..

caliph shuriken said...

yup, diorg ada tinggal link.. kena deal baik2 dgn diorg utk dpt balik blog tu...

Peah Glemer said...

mintak2 tak jadi kat blog peah. err

Roti Telur said...

ikut apa yg depa sruh buat tu bro..contact mereka..pergi tnya kat fanpage mereka..

harrazdani said...

kira kawtim ngan dieorang laaa...gila hebat dieorang ni...

josrevalution said...

khairul pn dah shout ka aku mnta tolong,tp kalo blog dah hacker dah xle buat da..terpulang pada c penggodam tu nak bg balik ke x..tp tgok gaya penggodam tu kata kjap je..n dia akan suru lain kali kuatkan lagi security!...

izan mama mia said...

ish...siapalah punya angkara..sian beliau tu...ish..ish

Hanif said...

akupun kena jugak...tempoh hari dari C7 Crew...
Mula-mula kena minta password kat dia melalui fb...

Cara yang senang ialah masa nak enter password ..kalau pakai gmail lerr..klik ruang forgot password..nanti ada ler soalan yang keluar mula-mula kau buat e-mail ..Ingat tak?
Jawab soalan tersebut dan puhhh!!! dapat password hang!!!

Aku rasa mana-mana aplikasi pun ada item kat bawah "forgot pssword"---klik ajer..
Jangan panik..dia dapat password pasal ada ler software tah apa-apa yang dia dapat...hehehehe.

Khairil said...

aku puntak tahu mcmana nak tolong bila jadi mcm ni.. mungkin abg teror ke cikguwan boleh kut...

khairul said...

terima kaseh atas pandangan rakan2 sekalian..sy dh mtk secara elok dekat hackers tu..ntahlah berserah saja lah .harap2 depa boleh return kan blk blog sy .Allah maha adil

APAN said...

tukang hack x memilih bulu dad skang.main hack je sesape.kalau kena kat aku pun runsing gak....

ArulchelseA said...

aku gula2 hack tau la bro.. kih kih kih

HEROICzero said...

dah tengok dah . kesian dia . dh la kena hacked , terus tak sama macam dulu balik . harap dia tak patah semangat lah . hehe ~

khairul said...

Bro..TQ atas sokongan..tolong komen blog sy jap ada masalah lagi

Mrs.Yie said...

yup..biasanya macam tu la..budi bicara je la ngan si hackers tu..insyaallah akan selesai..hehe :)

Azmi Khan said...

sy kena hack gak ari tu....
klu anda pengguna gmail juz reset je password anda tu.....

ganti dgn pasword br....

sekali semua 4 blog sy yg guna akaun g mail tu die post hack punye bende....

try la dlu tgk....

era97 said...

mintaklah jauh jauh..
shoh.. shooh... jangan dekat ngan saya.. he3

kozumi_ro said...

biarkan kan je nnt lama2 ok lik....and kalau lh amalkan sikap backup file blog kat bahagian setting setiap sebulan sekali untuk keselamatan^ ^

Anak Wak Mail said...

kesiannya..aku pon tak tahu camne nak ok kan balik..

khairul said...

singgah pas terok kena hacked..terima akseh atas keperihatinan bro dan rakan2 yg lain