Friday, November 11, 2011

KALAU ANDA RASA TAK HENSEM AMBIL TIPS INI.....MEMANG TERBAIK...


 
 
Salam sahabat, anda dilahirkan hensem atau tidak...pasal hensem atau tidak  nii adalah terlalu subjektif, kadang-kadang kita hensem di mata seseorang tetapi buruk pada mata orang lain. Kerana manusia diciptakan dengan pelbagai citarasa oleh Allah SWT. Jadi sesiapa yang rasa dirinya tak berapa hensem dan langsung tak hensem abaikan aje kerana kita perlu ingat disisi Allah yang menetukan kehenseman seseorang adalah iman dan takwa...jadi tak perlu laaa risau kalau masa hidup ini kita tak hensem janji masa mati nanti kita hensem tersenyum.

Di bawah ni ada sedikit tips sumber dari blogfadah untuk mereka yang tak hensem...agar kita sentiasa berfikiran positif dalam menempuhi hidup ini.


1. Jangan putus asa, tidak semua orang menilai manusia dari fizikalnya, boleh juga dinilai dari rumahnya, keretanya, pangkatnya, atau wang simpanannya ^^
DONT JUDGE THE BOOK BY THE COVER

2. Jangan salahkan diri anda kalau anda tak hensem, salahkanlah orang tua, kerana tak hensem itu
keturunan.. iya kan??
LIKE FATHER LIKE SON


3. Perbaiki kecantikan dalaman anda, itu kalau berasa sisi luar anda memang hampeh.
THE BEAUTY IS UNDER THE SKIN

4. Jgn sakit hati kalau dikatakan tak hensem, buat **** jer, ingat film Beauty and The Beast kan?
NO GAIN WITHOUT PAIN

5. Jadilah diri anda sendiri, kalau anda tak hensem, bersyukurlah. Mungkin kalau anda hensem
anda akan banyak dosa
JUST BE YOURSELF

6. Kalau orang lain menilai anda tak hensem, jangan ambil hati, penilaian manusia tidak selalu
benar (mungkin anda sebenarnya lebih tak hensem lagi huhu)
THE TRUTH IS OUT THERE

7. Yang cakap – tak hensem itu bergantung kepada alam sekitar anda,misalnya anda disini tak hensem tapi di Afrika boleh jadi paling hensem tu bro, makanya pindah ke sana aja hehehehe
THE RIGHT MAN IN THE WRONG PLACE

8. Cinta tidak memandang hensem atau tak hensem. Tak percaya? Tanyakan perkara ini kepada orang yang tak hensem…
LOVE IS BLIND

Kalau anda membaca tips ini sampai habis, bererti anda memang merasakan anda tak hensem..gurau jer..;)

5 comments:

TYNTHA LANA said...

Assalammualaikum abgdani! Sihat ke? Hehehe, pa2 hal, lana nak jenguk2 dulu. InsyaAllah, ada masa nanti, lana dtg balik :)

kiz said...

huhu..ensem itu subjektif..kalau objektif leh pilih..huhu

Yatie Awang said...

hahahaha...kena duk negara lain lah nampaknya...

tapi yang tak tahan tu, tips yg ke2, kalau mak dan ayah baca ni...siaplah hehehe

Cikgu Jaja™ said...

hahaha..ex jaja dulu xensem lamsung..tp syg jer..ekeke..

ArulchelseA said...

nasib de tip ni..bleh jugk aku guna..kih kih kih