Saturday, December 17, 2011

CARA TUNTUTAN BAUCAR BUKU 1MALAYSIA | SYARAT-SYARAT TUNTUTAN BAUCAR BUKU RM 200


CARA TUNTUTAN BAUCAR BUKU 1MALAYSIA | SYARAT-SYARAT TUNTUTAN BAUCAR BUKU RM 200. Salam sahabat, seramai 1.3 juta penuntut yang mengikuti pengajian di Institut  Pengajian Tinggi tempatan dan pelajar Tingkatan Enam layak menerima baucar buku bernilai RM 200.00 setiap seorang bermula 1 Januari hingga 31 Mac 2012. Bantuan tersebut adalah antara perkara yang terkandung dalam bajet 2012 yang dibentangkan oleh Perdana menteri Datuk Seri najib tun Razak di parlimen baru-baru ini. CARA TUNTUTAN BAUCAR BUKU 1MALAYSIA | SYARAT-SYARAT TUNTUTAN BAUCAR BUKU RM 200 adalah seperti di bawah.

1. Semua pelajar warga negara Malaysia yang berdaftar sebagai pelajar aktif di IPTA, IPTS DAN POLITEKNIK mengikuti pengajian pada peringkat Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D,matrikulasi/asasi dan pengajian persediaan termasuk pelajar di tingkatan 6 secara sepenuh masa dan separuh masa di institusi pengajian tinggi dalam negeri pada Januari 2012 layak mendapat baucar buku bernilai RM200.
2. Pengagihan baucar buku kepada pelajar-pelajar dibuat melalui IPTA, IPTS, Politeknik dan sekolah masing-masing dalam bulan Januari 2012. Sila hubungi IPT dan sekolah masing-masing untuk untuk mengambil baucar berkenaan.
3. Semua IPT telah menyediakan senarai nama pelajar, berserta nombor Kad Pengenalan dan Nombor Metrik / Nombor pendaftaran mereka yang layak. Pelajar perlu memastikan nama, no. kad pengenalan dan cop IPT masing-masing diisikan pada setiap keping baucar yang bernilai RM50.00 setiap keping.
4. Baucar buku boleh ditebus di semua kedai buku yang menyertai program ini dan penyertaan kedai buku adalah terbuka kepada semua.
5. Baucar ini adalah untuk pembelian buku – buku akademik, jurnal, majalah ilmiah dan peralatan pembelajaran berdasarkan keperluan IPT masing-masing. BukuInterlok dah tak perlu dibeli kerana dah dikeluarkan sebagai buku teks sastera.
6. Tuntutan bayaran balik baucar akan dibuat oleh kedai buku terus kepada Bank Simpanan Nasional (BSN). Tuntutan hanya boleh dilakukan sehingga 30 April 2012
7. Tempoh masa sah laku baucar buku ini adalah selama tiga bulan mulai daripada 1 Januari hingga 31 Mac 2012.
8. Pelajar tidak dibenarkan sama sekali menebus baucar buku ini dengan wang tunai.
Semoga baucar buku 1Malaysia RM 200.00 ini dimanfaatkan dengan sebaik mungkin oleh mereka yang layak menerimanya. 
Wassalam.
sumber : kotak bulat

1 comment:

iLa suHaiLa said...

terbaekkk...erm..kalo novel?hahaha