Tuesday, October 18, 2011

PERMOHONAN PROGRAM PENSISWAZAHAN GURU (PPG) AMBILAN 2012 | PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN LEPASAN DIPLOMA


PERMOHONAN PROGRAM PENSISWAZAHAN GURU (PPG) AMBILAN 2012 | Salam to all my friend, hari ini merupakan hari pertama kepada mereka yang bergelar guru lepasan diploma boleh memohon Program Pensiswazahan Guru (PPG). Program ini ditaja sepenuhnya oleh kerajaan. Permohonan, butiran program  dan syarat program pengajian ini boleh dilakukan dan didapati disini. http://www.moe.gov.my. (open new tab yer..huhuhu)

Di sini aku sertakan serba ringkas tentang tarikh-tarikh penting program ini ..takut nanti terlepas plak.



TARIKH


BUTIRAN

17 / 10 / 2011


PERMOHONAN DIBUKA DALAM TALIAN

01 / 12 / 2011 – 06 / 12 / 2011


SOKONGAN PERMOHONAN OLEH PENGETUA

17 / 12 / 2011 – 29 / 12 / 2011


PROSES PEMILIHAN DAN PENEMPATAN CALON

30 / 12 / 2011


KEPUTUSAN TAWARAN KE IPG

JANUARI 2012


PENDAFTARAN CALON


Kepada guru-guru yang berkaitan aku ucapkan semoga terus sukses dalam kerjaya,  bagi aku cara ini adalah yang terbaik untuk menjaga imej skim guru itu sendiri. Tiada jalan pintas sebenarnya untuk mencapai dan menikmati kesenangan. Selamat kembali ke alam pembelajaran dan good luck yer.

3 comments:

menarik :)

dlu teringin nk jadik ckgu..huhu...

bui nak apply jugak lah..hehe
(ada hati,padahal tak layak pun..)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More